Project

Hide&b

Moveable | Biobased | Off-grid

Status

Gerealiseerd juli, 2022

LocatiE

Prototype – Roggebotstaete, NL

Opdrachtgever

Hide&b

Project Partners

n.v.t.

Hide&b-vakantiewoning

Hide&b: Een unieke beleving in een comfortabele, off-grid cabin. Waarbij niet alleen de gast maar ook de natuur tot rust komt. 

Het concept zet zich in om meer diversiteit in het buitengebied te krijgen door grondeigenaren en boeren een verdienmodel te geven. Door het verhuren van duurzame recreatie cabins wordt natuurinclusief grondgebruik haalbaar gemaakt.

samenwerking

Het TNM-team heeft de cabin voor Hide&b ontworpen, geëngineerd en geproduceerd. Het gesloten deel omarmt de betekenis van het slapen als in een vogelnest (hide/schuilen).

Het transparante en hoge deel laat het daglicht binnen en creëert een verbinding met buiten, waarin geleefd, gegeten en gekookt kan worden (be/zijn). De twee delen zijn van buitenaf te onderscheiden door verschillende vormen en schuine daken.

biobased

De natuurlijke uitstraling wordt gecreëerd door het gebruik van biobased materialen. Een vloer van bamboe, structurele houten wanden en een modern Scandinavisch interieur.

Het dakraam boven het bed biedt een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. De gevel met dubbele deuren genereert een maximale connectie met buiten. Zelfs als het regent, kun je binnen eten met de deuren open, om de rustgevende verbinding met de omringende natuur en omgeving te behouden.

Een cabin van slechts 20m2, maar door het ontwerp, de ruimte en het daglicht voelt het als een volwaardige woning van het dubbele oppervlak.

Duurzaamheid

De constructie en de binnenwanden zijn geconstrueerde van kruislinks verlijmde houten panelen: CLT (cross-laminated timber). Dit garandeert een permanente levensduur en geeft veel flexibiliteit bij het plaatsen.

De focus van TNM is om vanaf het begin de esthetische ontwerpfase te integreren met het engineeringproces. Dit resulteert in een volledige systeemintegratie, waarbij installaties, meubilair en diensten digitaal in het bouwwerk worden gefabriceerd.

verplaatsbaar

De slim geproportioneerde cabins zijn gemakkelijk verplaatsbaar: ze kunnen tijdelijk of voor langere tijd worden geplaatst.

Ze zijn gemakkelijk weer op te tillen, de schroef-funderingspalen zijn te verwijderen en te verplaatsen naar de volgende locatie.

Hide&b