Nieuws

Wéér 10 woningen opgeleverd!

Met de Uuthuuskes introduceren TheNewMakers een innovatief concept wat slim gebruik maakt van tijdelijk beschikbare, buiten- én binnenstedelijke ruimte. 

Na het winnen van de prijsvraag So You Think You Can Build,  vorig jaar, zijn er flinke stappen gezet. Zo staan er nu 10 Uuthuuskes in vijf verschillende dorpskernen in oost Nederland en staan er nog tientallen op het programma voor de komende periode. 

Deze flexibele, circulaire en betaalbare woningen kunnen op tijdelijke beschikbare grondposities worden ingezet als oplossing voor het woningtekort. Zijn de woningen niet meer nodig? Dan kunnen ze ze op een ander plek zó weer ingezet worden. 

De constructie bestaat uit natuurlijke, biobased materialen. Dat is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de bewoners. Een Uuthuuske ‘ademt’ door zijn dampopen constructie en hebben daardoor een gezonder binnenklimaat. Ook zijn de huuskes extreem circulair: ze kunnen tot op materiaalniveau weer uit elkaar worden gehaald. 

Er is gekozen voor digitale productie en een geschakelde constructie met bouwelementen van 1,2 meter. Plaatsing van ramen en deuren, de dakvorm en bijvoorbeeld de lengte van het huis kunnen eenvoudig worden aangepast. Hierdoor  kunnen er meerdere variaties in woningtypes gerealiseerd worden. Een Uuthuuske heeft een oppervlakte tussen de 40 en 90m2.

Een tijdelijke Uuthuuske kan vanaf moment van opdracht al binnen 5 maanden (!) staan op locatie. Dat terwijl een nieuwbouwproject doorgaans een looptijd van een paar jaar heeft. 

De Uuthuuskes zijn uitermate geschikt voor zowel jonge starters, gezinnen, mindervaliden, ouderen, eenpersoonshuishoudens en ga zo maar door. Doelgroepen die nu elke keer naast het net grijpen biedt The NewMakers in een zeer korte tijdsspanne toegang tot een eigen woning. Zo blijkt er toch een oplossing voor het huidige woningtekort te zijn. 

Permanente woonkwaliteit op tijdelijke locatie